Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Shantykoor De Piipegaeltsje Sjongers

22 september 14:00 - 16:00

Shantykoor De Piipegaeltsje Sjongers

 

De Piipegaeltsje Sjongers uit de Rottefalle bestaan sinds 1994 en vieren volgend jaar hun 30 jarig jubileum, ze zijn geregeld op stap om hun shanty’s en zeemansliederen ten gehore te brengen o.a. op festivals, dorpsfeesten, jubilea, Sails,in verzorgingstehuizen en bij watersportactiviteiten.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit shanty’s zoals ze aan boord werden gezongen, daarnaast Ierse, Friese en Nederlandse liederen over het water en het zeemansleven en folksongs.

Naast de uitnodigingen om op te treden in eigen omgeving en wijde omstreken, trekken ze door heel Nederland. Uitnodigingen voor optredens in het buitenland  kwamen o.a. uit Duitsland, Denemarken en Ierland.

Vooral Ierland was heel bijzonder, naast de optredens in diverse locale Ierse pubs was er in het programma  ruimte voor een kijkje op de Cliff of Moher, de kustroute, workshops enz.

Het 10 jarig bestaan van het koor werd gevierd met het opvoeren van de revue “ Rip van Winkel”, waarin niet alleen gezongen, maar ook geacteerd werd door de zangers van het koor met een aantal gastrollen van de partners en kinderen.

In Drachten werden van 2000-tot op heden Internationale shantyfestivals georganiseerd mede door de Piipegaeltsje Sjongers  met de 2 andere shanty koren van Smallingerland, die zich verenigd hebben in de Stichting Shantyfestival Smallingerland.

Het koor de Piipegaeltsje Sjongers bestaat uit ongeveer 18 zangers en ze worden begeleidt door een drietal trekharmonica-muzikanten. Er zijn inmiddels drie CD’s uitgebracht. Ze repeteren elke woensdagavond en genieten van het zingen en de nazit. Bekijk ook www.piipegaeltsje-sjongers.nl

 

De Piipegaeltsje Sjongers wensen u veel plezier!
Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer ‘Eltse snein wat by d’ein!’ worden georganiseerd. De middenstand en lokale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

Toeristenbureau Earnewâld
Telefoon
0511-539500
E-mail
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Toeristenbureau Earnewald
Piet Miedemaweg 9
Earnewâld, 9264TJ
+ Google Maps
Telefoon
0511-539500
Bekijk de site van Locatie