Skip to main content

Fietsroute Grou – Earnewâld

 

Fietsroute van Toeristisch Informatie Punt Grou naar Toeristenbureau Earnewâld

De nummers corresponderen met de nummers op de bordjes van Fietsnetwerk Fryslân.

Start: 30 – pont Gastvrij Grou – pont De Burd  –  pont de Snoeckbaers – 61416 – pont Hin en Wer – 38

 

Pont Gastvrij Grou 03072021 Large 1030x686

Pont Gastvrij Grou vaart over de Rjochte Grou en De Galle tussen de Hellingshaven in het centrum van Grou en restaurant Oan ’t Wetter op Waterpark Yn ‘e Lijte.

De veerverbinding is geliefd bij fietsers van De 8 van Grou en de gasten van Yn ‘e Lijte. Niets is leuker dan varen naar de overkant. Een belevenis en veel sneller dan omfietsen!

In het dorp bij de Hellingshaven staat aan de waterkant een gele belpaal. Met een druk op de knop kun je de pont oproepen. Houd rekening met enkele minuten wachttijd.

De schippers van pont Gastvrij Grou wensen je veel fiets- en vaarplezier!

 

burdpont Large 1030x661

Pont De Burd vaart over het Prinses Margrietkanaal en verbindt het dorp Grou met het eiland De Burd.

De veerpont vaart vanaf de Garde Jagerswei ter hoogte van de “Haans Krite”. Het eiland is zeker een bezoek waard!

Het  eiland maakt deel uit van Nationaal Park De Alde Feanen.  Geniet op het eiland De Burd vooral van het weidse uitzicht, het cultuurhistorisch landschap, bijzondere planten, talrijke vogels en de vele paarden die daar ’s zomers lopen. Ook staan er drie schitterend gerestaureerde molens. Het grootste deel van het slotenpatroon van het eiland bestaat al sinds de 15e eeuw. Neem vooral een verrekijker mee en kijk goed om je heen, want de kans is groot dat je een groepje reeën ziet. 

De schippers van pont De Burd wensen je veel fiets-en vaarplezier!

 

natuur opties 1 11

Pont De Snoekcbears vaart over de Grêft  tussen De Burd en Sytebuorren.

De veerverbinding is een belangrijke schakel in de route door het Nationaal Park De Alde Feanen. Veel fietsers maken gebruik van het pontje om een fietstocht te maken vanuit Grou naar  De Veenhoop of naar Earnewâld of andersom.

De enthousiaste  schippers kennen het gebied goed. Ze kunnen je ook veel vertellen over de natuur en de bezienswaardigheden.

De schippers van pont De Snoekcbears wensen je veel fiets-en vaarplezier!

 

fietse 3

De pont ‘Hin en Wer’ is de verbinding over it Wiid voor voetgangers en fietsers tussen het dorp en het bungalowpark en camping it Wiid in Earnewâld. De schippers varen al jaren op de pont en kunnen je dan ook alles over Earnewâld vertellen. Ze zetten je met veel plezier over. En heb je vragen over het gebied, dan helpen ze je graag.

De schippers van De Hin en Wer wensen je veel fiets-en vaarplezier!