Skip to main content

Gezellig watersportdorp in het hart van Friesland.

Earnewâld is een gezellig watersportdorp gelegen tussen Leeuwarden en Drachten midden in Nationaal Park De Alde Feanen, een uitgestrekt laagveenmoerasgebied in het hart van Friesland. Zeer geliefd bij natuur- en watersportliefhebbers. In vergelijking met de Friese meren in het zuidwesten van Friesland is het er heerlijk rustig maar er is veel te doen! Earnewâld kent in de zomervakantie diverse grote evenementen zoals de jaarlijkse braderie en één van Friesland’s meest bekende evenementen het ‘skûtsjesilen’. Earnewâld is etappeplaats en deelnemer aan de de jaarlijkse zeilcompetitie met de voormalige vrachtschepen. De nauwe vaarwegen waarop de wedstrijd bij Earnewâld verzeild wordt staat garant voor spectaculaire beelden.

Goed vertoeven

Er zijn volop verblijfsmogelijkheden in Earnewâld. Zo zijn er diverse zeer goed aangeschreven B&B’s en appartementen. Voor een stijlvol verblijf aan het water is Hotel Princenhof een begrip en bent u op zoek naar een vakantiewoning dan biedt Earnewâld een keur aan mogelijkheden. Van idyllische, verscholen natuurvakantiewoningen die alleen per boot bereikbaar zijn tot luxe bungalows op het bungalowpark. Kamperen varieert van luxe glamping op een vijf sterren camping tot basic kamperen op een natuurcamping. Komt u met de boot dan kunt u terecht in de verschillende havens, allemaal met uitstekende voorzieningen en WIFI. Voor groepen biedt Earnewâld een mooie groepsaccommodatie direct aan het water.
Ook voor de inwendige mens is het goed vertoeven in Earnewâld. Op de mooi gelegen, gezellige terrassen aan het water of één van de eetgelegenheden. ’s Avonds kunt u heerlijk uitgebreid dineren in een van de restaurants. Voor passanten en toeristen die langer in Earnewâld verblijven bieden de supermarkten een uitgebreid en dagelijks vers aanbod.

Actief & Cultureel

De actieve toerist kan in de schitterende omgeving heerlijk wandelen en fietsen, op deze site staan verschillende wandelroutes en fietsroutes. Voor een fiets kunt u terecht bij één van de fietsverhuurders uit het dorp. Nationaal Park De Alde Feanen is bij uitstek geschikt om per boot te verkennen. Om niet te verdwalen in het doolhof van meren, sloten en petgaten vind u hier informatie over verschillende vaarroutes. In Earnewâld zijn diverse bootverhuurders gevestigd waar u een boot kunt huren variërend van een degelijke roeischouw tot luxe elektrische sloep. Laat u zich liever rondvaren boek dan een rondvaart. Nationaal Park De Alde Feanen is ook erg bekend vanwege de prachtige kano en supmogelijkheden. Gedeeltes van het natuurgebied zijn exclusief bereikbaar per kano en sup. Voor een kano of sup kunt u terecht bij diverse kano & SUP verhuurbedrijven. Wilt u nog meer informatie over het bijzondere natuurgebied dan verwijzen we u graag naar het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen. Zij informeren u graag over het gebied en organiseren een groot aantal excursies en activiteiten. Cultureel heeft Earnewâld ook veel te bieden met maar liefst 3 musea en een galerie. In de zomermaanden is er een zeer uitgebreid activiteitenaanbod voor jong en oud wat varieert van wandel, fiets of vaarexcursies, zelf skûtsjesilen, rondvaarten, kinderactiviteiten, outdoor activiteiten en nog veel meer. Voor vriendengroepen, familiegroepen, bedrijven en personeelsverenigingen zijn er diverse aanbieders van activiteiten in groepsverband.

Kortom Earnewâld is verrassend veelzijdig en biedt recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Het is een uitgelezen plek voor een korte of langere vakantie of gewoon voor een dagje uit of een lekkere wandeling op zondagmiddag. Op deze site vind u een overzicht van de mogelijkheden en activiteiten die Earnewâld u biedt. U bent van harte welkom, graag ‘oant sjen’!