De Alde Feanen Challenge

activiteitenagenda 2017
Datum: zondag 27 augustus 2017 08:00 - 19:00

Locatie: Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen  |  Plaats: Earnewald, Nederland

In 2014, 2015 en 2016 werd er met veel enthousiasme en teamspirit gestreden. In het moerasgebied daagde de natuur de deelnemers op alle vlakken uit; rennen over drassig terrein, kanoën door smalle petgaten én open water, pittige afstanden mountainbiken en niet te vergeten de hevige buien afgewisseld met mooi zomerweer. Prachtige omstandigheden voor een sportieve race door de natuur.

En in 2017 gaan we door! Op zondag 27 augustus 2017 wordt alweer de vierde editie van De Alde Feanen Challenge georganiseerd! Een adventure race dwars door het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen. Wil jij de natuur op een sportieve manier beleven? Schrijf je dan als duo in voor dit bijzondere evenement!

De onderdelen

De Challenge is opgesplitst in een 9-uurs en een 6-uurs race. Elk team bestaat uit twee deelnemers en doet álle onderdelen samen. De race bestaat uit kanoën, mountainbiken, hardlopen en zwemmen.

Strategisch

Voor elk onderdeel krijgt het team een kaart met daarop checkpoints. Aan de hand van de kaart bepalen de teams de beste route om de checkpoints te bereiken. Er zijn verplichte checkpoints en bonus checkpoints. Het is aan het team of zij de bonus checkpoints willen pakken of niet. Teams die de bonus checkpoints pakken krijgen extra punten. Tijdens de onderdelen voeren de teams ook special tasks uit (zoals swing-over, apenhang, netklim, boogschieten, etc.). Hiermee kunnen extra punten worden verdiend. Het team met de meeste punten en binnen maximale tijd binnen, wint de Challenge.

Hieronder zijn de maximale afstanden (bij benadering) weergegeven. Dit houdt in dat als een team ook alle bonus checkpoints pakt onderstaande afstanden worden afgelegd. Pakt een team niet de bonus checkpoints, dan zijn de afstanden korter. Elk onderdeel wordt door beide teamleden samen gedaan.

 

Adres
Koaidyk 8C
9264 TP Earnewald, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • zondag 27 augustus 2017 08:00 - 19:00

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2017 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk