Westerdijk Zeeschouwen Reünie 2016

activiteitenagenda 2022
Westerdijk-Zeeschouwen-Reunie2016
Datum: dinsdag 12 juli 2016 - woensdag 13 juli 2016

Locatie: Earnewâld

Westerdijk Zeeschouwen Reünie 2016

Op 12 en 13 juli 2016 wordt de 3e Westerdijk Zeeschouwen Reünie georganiseerd in Eernewoude. Dichtbij de plek waar de meeste Westerdijk zeeschouwen gebouwd zijn in de jaren 60-80 van de vorige eeuw. Er zijn circa 180 schepen op het werfeiland gebouwd door de toenmalige Fa. B. Westerdijk & Zn. De organisatie is in handen van het ‘Westerdijk zeeschouwen Contact’, bestaande uit twee echtparen, ieder eigenaar van een Westerdijk zeeschouw.

Een aantal jaren geleden hebben zij het Westerdijk Zeeschouwen Contact opgericht. Met de bedoeling de nog in gebruik zijnde Westerdijk zeeschouwen in kaart te brengen, contact te leggen met eigenaren en de geschiedenis per boot proberen te achterhalen. Door verkoop van schepen en het geven van andere namen aan een boot is het puzzelen om de juiste gegevens bij de juiste boot te krijgen. In dit kader is ook contact gelegd met de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten, dat een zeer toegankelijk digitaal archief bijhoudt van alle geregistreerde ronde- en platbodemschepen.

De reünie

Een reünie is een middel om op een gezellige ontspannen wijze van elkaar te leren, elkaars schepen te zien en te komen tot uitwisselen van kennis en kunde met betrekking tot het varen met en onderhouden van op leeftijd rakende Westerdijk zeeschouwen.
Met een tussenpoos van steeds 15 jaar wordt in 2016 nu de 3e reünie georganiseerd. De eerste in 1976 door de werf zelf in een tijd dat er volop gebouwd werd op het werfeiland van de zonen van de Fa. B.Westerdijk & Zn. Op de 2e reünie in 2001 in Eernewoude kwamen zo’n 50 Westerdijk zeeschouwen af. De schepen, platbodems, variëren in grootte tussen globaal 7 en 11m en zijn geschikt om te zeilen en varen op binnen- en Zeeuwse wateren, IJsselmeer en Wadden. Voor de Wadden hebben deze schepen het voordeel dat ze kunnen droogvallen. Tochten maken naar Denemarken behoort eveneens tot de mogelijkheden via het Duitse wad en het NoordOostZeekanaal.

WadErVaren

Als facultatief vervolg op de reünie zal op 17 juli een droogvaldag worden georganiseerd vanuit Lauwersoog door wadervaren eigenaren van een Westerdijk zeeschouw.

 

 

 

Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van dinsdag 12 juli 2016 tot woensdag 13 juli 2016

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2023 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk