Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen

Bij het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen vindt u informatie hoe u dit schitterende gebied het beste kunt beleven.

startpunt voor Een gezellig dagje in de natuur 

Het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen te Earnewâld ligt aan de rand van het Nationaal Park De Alde Feanen en is in eigendom en beheer bij It Fryske Gea. Het centrum is voor jong en oud het startpunt van allerlei activiteiten en geeft informatie over dit  prachtige natuurgebied. De interactieve expositie geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna, het beheer en de recreatie in het gebied. In de “nacht-experience” ontdekt u het nachtleven in dit moerasgebied. Voel de wind door je haren wapperen en ontdek welke dier soorten ’s nachts actief zijn. Naast de prachtige expositie kunt u hier ook terecht voor excursies, jeugdmiddagen, fiets- vaar- en wandelroutes. Een ideale start voor een dagje natuur.

Een gezellig dagje Er-op-uit

Het bezoekerscentrum is het startpunt voor een gezellig dagje uit. Zo kunt u wandel, fiets- en kanoroutes krijgen of meegaan met een van onze excursies. Maar ook leuke rugzakroutes voor het gezin huren om op een speelse en belevende wijze het gebied te leren kennen. Of laat uw (klein)kinderen lekker spelen in het hooi en op het klim- en klauterbaan in de Doe- en Beleeftuin, terwijl u rustig geniet van de omgeving en de verschillende natuurmuren.

Naast deze mogelijkheden heeft het bezoekerscentrum ook mooie arrangementen voor de hele familie of met collega's. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht u van een vaartocht met de excursieboot op zonne-energie “de Blaustirns”, een prachtige struintocht of kanotocht door De Alde Feanen. Maar een kinderfeestje bestaat ook tot de mogelijkheden. De medewerkers in het bezoekerscentrum denken graag met u mee.  

Openingstijden 

Kijk voor de openingstijden op de website van Nationaal Park De Alde Feanen.

Entree expositie bezoekerscentrum

Leden It Fryske Gea: Gratis

I.c.m. (jeugd)excursie/activiteit: Gratis

Studenten: Gratis

0 t/m 4 jaar: Gratis

Vanaf 5 t/m 12 jaar: € 1,- p.p.

Volwassenen: € 2,- p.p.

Groepen (vanaf 20 pers): € 1,- p.p.

In het bezoekerscentrum is een speciale folder verkrijgbaar met daarin alle activiteiten per kalenderjaar of bezoek www.np-aldefeanen.nl voor meer informatie.

Adres

  • Straat: Koaidyk 8a
  • Postcode: 9264 TP
  • Plaats: Earnewâld

Contact

  • Telefoon: 0511-539618
  • Fax: 0511-539697
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2023 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk