Kano & suproutes

Bijzonder kano en supparadijs in het hart van Friesland

Nationaal Park de Alde Feanen is een bij uitstek geschikt voor prachtige kano en suptochten. Heel veel gedeeltes van het natuurgebied zijn exclusief bereikbaar per kano en sup. Intieme slootjes, petgaten vol bloeiende waterlelies, rust & stilte en een overweldige rijkdom aan vogels en planten maken kanoën en suppen in De Alde Feanen een ultieme natuurbeleving die bijna buitenlands aandoet. Er zijn verschillende kano en suproutes, elk met een eigen karakter en landschapstype. 

 

Kano Sup Route Alde Feanen

Kano Sup Route Alde Feanen

Kano Sup Route Alde Feanen

Kano Sup Route Alde Feanen

Kano Sup Route Alde Feanen

Kano Sup Route Alde Feanen

 

Er zijn verschillende kano en sup gebieden rondom Earnewâld: Het electric only vaargebied rondom en in het wandelgebied van de 40-Mêd en het Wikelslân. Er is een kano en suproute rond de Jandurkspolder en in De Alde Feanen zelf zijn ook een paar exclusieve (en zeer aan te bevelen!) kano en supgebieden zoals de Neeltsje Moui's gatten. Ga naar het toeristenbureau voor meer info. Vanuit het bezoekerscentrum worden in de zomermaanden ook kanoexcursies onder begeleiding van een gids georganiseerd. In de vaarapp zijn ook verschillende kano en suproutes opgenomen.

Hieronder een aantal kaartjes afkomstig van de site kanovarenfryslan.nl. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting of ga naar de site voor meer info over bijvoorbeeld de kanoroute door de Jandurkspolder: http://www.kanovarenfryslan.nl/Kanoroutes/3_Earnewld_Jan_Durkspolder_.htm

kanoroute earnewald

kanoroute2 earnewald

Het volgende filmpje geeft een schitterend beeld van een SUP-tocht door De Alde Feanen, de route die wordt gevaren is die van het tweede kaartje.

 

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2023 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk