Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Skûtsjes & De Brêgesjongers

19 mei 14:00 - 16:00

Skûtsjes & de Brêgesjongers

 

Pinksterzondag 19 mei komt het shantykoor de Brêgesjongers naar de haven. Vanaf 14.00 uur treden ze op. Terwijl het publiek de skûtsjes bewonderen, zingen de Brêgesjongers bij de Ringvaart uit volle borst.

Het in 1997 opgerichte shantykoor ,,De Brêgesjongers’’ uit Opeinde behoort zo langzamerhand tot het neusje van de zalm in de noordelijke shantywereld. Het 35 leden tellende koor is dan ook een graag geziene gast bij de diverse shantyfestivals, dorpsfeesten en andere evenementen en festiviteiten. We bezorgen daarnaast bewoners van ouderencentra een aangename middag of avond.

Onder leiding van onze muzikale ,,alleskunner’’ Willem Zijlstra wordt er door het koor tweemaal per maand serieus geoefend. Daarbij bestaat de muzikale begeleiding uit twee accordeons, drie trekzakken, drums, basgitaar en gitaar. Een bastuba en een fluit behoren eveneens tot onze instrumenten.

Enkele jaren geleden werd ook onze eerste cd uitgebracht. Wat betreft de naam De Brêgesjongers nog even een verduidelijking. Weliswaar telt De Pein een groot aantal bruggen, maar de naam is ontsproten na een eenmalig optreden rond de kerst op een skûtsje bij de hoofdbrug. Dat eenmalige optreden sloeg echter zo aan, dat er nu nog steeds een koor staat, dat heel wat mans is, voor meer informatie www.bregesjongers.nl.

 

Mis het niet en kom naar Earnewâld!

Voor kinderen is er volop speelgelegenheid op het grote piratenschip en de tokkelbaan.

 

Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer ‘Eltse snein wat by d’ein!’ worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
14:00 - 16:00
Site:
https://www.debregesjongers.nl

Organisator

Toeristenbureau Earnewâld
Telefoon
0511-539500
E-mail
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Toeristenbureau Earnewald
Piet Miedemaweg 9
Earnewâld, 9264TJ
+ Google Maps
Telefoon
0511-539500
Bekijk de site van Locatie