Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Princenhof fietstocht

27 april

Voor de sportieve recreatieve fiets(t)er zijn april en mei de maanden van de fietstoertochten in Fryslân. De Princenhoftocht op Koningsdag behoort inmiddels tot de Friese voorjaarsklassiekers.

Starttijd tussen: 07:00 – 11.00 uur

Startlocatie : Hotel Princenhof, Piet Miedemaweg 15, 9264 TJ Earnewâld .

Reserveer alvast 27 april 2024 (Koningsdag)!

De Princenhoftocht staat garant voor een sportieve dag uit, met prachtige routes. De 100 kilometer tocht voert door de mooiste weidegebieden, de bossen van de Friese wouden en natuurlijk langs prachtige watergebieden. Fiets je liever een kortere afstand dan is er een mooie route van 50 kilometer uitgezet vanuit Earnewâld. Deze fraaie route gaat door de natuurgebieden rond Earnewâld, De Leyen en het Bergumermeer. Kortom, gegarandeerd een mooi fietsfeest voor iedereen. We zorgen er voor dat je een topdag beleeft met goede verzorging onderweg en aan de start en finish een geweldige sfeer. Iedereen is van harte welkom: jong en oud, fietsers, al dan niet met trapondersteuning en steppers. Je kunt kiezen uit de afstanden 50 en 100 kilometer, beide schitterende routes over rustige en veilige wegen. Voor veel deelnemers is deze tocht de ultieme voorbereiding op de Elfmerenfietstocht (dd. 4/5/24) en Fietselfstedentocht (Pinstermaandag, dd. 20/5/24).

Tradities

De Princenhoftocht wordt traditioneel op Koningsdag georganiseerd. Dat betekent dat de tocht dit jaar op zaterdag 27 april georganiseerd wordt. Een bijzondere dag dus. Net als in de voorgaande edities zijn er weer twee start- en finishlocaties. Hotel Princenhof in Earnewâld en Hotel Restaurant De Stripe in Wijnjewoude. Ook dit jaar hebben we weer twee mooie routes uitgezet. Een route van 100 kilometer (met start en finish in Earnewâld en Wijnjewoude) en een route van 50 kilometer (met Earnewâld als startlocatie en Paviljoen De Leyen als mooie pleisterplaats. Halverwege beide routes is een stempelpost waar je terecht kunt voor een bak koffie, lekker gebak en ook een lunch. Voor de 100 kilometer tocht is dit Hotel Princenhof (adres: Piet Miedemaweg 15, 9264 TJ Earnewâld) en Hotel & Restaurant De Stripe (adres: Duerswâld 23, 9241 GW Wijnjewoude). Voor de 50 kilometer tocht is dit Paviljoen De Leyen (adres: Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle).

Klik hier voor meer informatie.

Let op! Voor de racefiets is een helm verplicht!

Tot zaterdag 27 april 2024 (Koningsdag) en VOL = VOL! Max. 1.000 deelnemers!

Gegevens

Datum:
27 april

Locatie

Earnewâld
Wiidswei 1
Earnewâld, Friesland 9264TL Nederland
+ Google Maps