Skip to main content

Culturele hoofdstad 2018

CH2018 culturele hoofdstad leeuwarden

[widgetkit id=”17″]


Leeuwarden is de trotse hoofdstad van Fryslân. Start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Een verrassende stad met een sfeervol en groen centrum. Leeuwarden bruist! Het bewijs? Leeuwarden was uitgeroepen als Culture Hoofdstad van Europa in 2018! Onder de naam Leeuwarden – Fryslân 2018 liet de stad en de provincie zien wat Leeuwarden en  Fryslân bijzonder maakt door middel van een artistiek veelbelovend programma.

Leeuwarden was met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Arcadia is de eerste trienalle die hier een vervolg aan geeft. Arcadia bied honderd zomer dagen lang een openluchtpodium voor (inter)nationale kunstmakers. Met een wandelend woud in de straten van Leeuwarden. Met een internationale, beeldende kunsttentoonstelling in het groen van Oranjewoud. Of met de meest legendarische Elfstedentocht sinds klimaatverandering een ding werd, die dwars door dorpen en steden trekt in één groot feest van doorgeven.

Ook als je niet komt voor een evenement is de stad een bezoek meer dan waard. In het centrum vind je veel monumentale panden aan de grachten. Het koninklijke verleden van Leeuwarden heeft voor prachtige plekjes gezorgd. In het stadspark de Prinsentuin ligt de mooiste haven van Leeuwarden en je kunt hier erg leuk winkelen, naar de bioscoop of lekker eten in één van de vele restaurantjes.